1200 meter djupt – Oppigårds Bryggeri

Oppigårds har alltid ruskigt höga förväntningar på sig, eftersom de alltid levererar bra grejer. 1200 Meter Djupt är dessutom ett riktigt bra namn, och kommer även med en trevlig historia. 1200 m är nämligen så djupt de kommit i gruvan där de pysslar lite med den klassiska sporten malmbrytning.

Det här är en veteöl som ingen annan. Den smakar märkligt, men inte dåligt. Har inte träffat på smaken tidigare. 7.5% i styrka, men den smakar inte alls starkt av alkohol. Däremot rätt mycket schamposmak med en liten fläkt av syntetisk melon i bakgrunden.Tror inte att gruvarbetarn som varit nere på 1200 meter är sugen på att fukta strupen med den här. Den sticker ut från Oppigårds övriga sortiment, och tyvärr måste vi säga att vi kommer nog inte köpa den här igen. Även solen har sina fläckar tydligen.

Bengt Johansson i Svärdsjö gillar den här en sensommarkväll på verandan med lite Roland Cedermark i på vinylspelaren. Bengt jobbade nämligen utomlands ett par år i början av 80-talet och lärde sig då att det fanns annan öl än Pripps. Därför drickar han nu gärna Jever och Staropramen. Men då och då blir det en lite djärvare sort, och då slår han till med den här. Och sen sitter han där och har det bra och funderar på livet och grillchips.

image

bidra här...