Amber Ale – S:t Eriks Bryggeri

Fortfarande besvikna över att de bytte stil på etiketterna, men de får väl funka. Av tidigare sorter vi testat från S:t Eriks så förtjänar ölet betydligt finare estetik. Vad som är bra och dålig konst ligger i betraktarens ögon, säger kanske ni. Så är det givetvis. Men det betyder inte att alla har rätt, snarare att många har fel. Vi vet, har dessutom en kulturvetare i gänget, så eh..jorå. Vi vet.

Men nu vet vi ju som sagt att det inte går att se på St Eriks etiketter hur pass bra ölet ska bli. Det har således blivit dags att slänga iväg kapsylen mellan tummen och pekfingret på denna brygd. (Fem meter, BOOYAAH!) Häller upp och möts av en fantastiskt fin färg. Och den här är riktigt riktigt bra. Helvete. Kan kanske vara den bästa de har gjort faktiskt. Den här ska ni absolut köpa. Köp upp ett lager så att ni är säkra på att ha ett gäng när hösten kommer, då är den som bäst.

Den här passar självklart ypperligt i jaktstugan, kanske inte så långt från Meåfors t.ex. Eftermiddagssolen sänker sig över trädtopparna, kläderna luktar skog och rök. Där sitter du sen och petar lite i en eldstad, lyssnar på the Dubliners och minns hur det var förr. Egentligen minns du fel och förskönar det mesta. Men det är lugnt, det är du värd. Det är väl ingen idé att sitta och bli deprimerad av att tänka på hur risigt det mesta var förr egentligen. Sen tar du en till och värmer på en fryspizza. Jo, det gör du, för kom igen, det är rätt gott ändå.

image

bidra här...