Brewers Brown – Oppigårds Bryggeri

Klassisk Oppigårds-etikett. Vi säger inte så mycket om den. Det mesta har vi redan sagt gällande deras stil. Vi kan väl dock påminna om att det är dags för er att anamma textraden “Början på en tradition”. De har ölsorter för alla tillfällen, och de går utan problem att att ta med i era redan upparbetade traditioner. Oppigårds bör ha en plat på bordet.

Innan vi drack den här så testade vi en S:t Eriks Amber Ale. Den var riktigt god. Den här är bättre. God nå å djävulskt. Ni vet hur det kan bli ibland av riktigt bra saker. En värme sköljer genom kroppen likt en vattenspridare på fullt ställ. Leendet går upp till örsnibbarna och enhörningar gnäggar. En dryck som nått perfektion. Näst intill i alla fall.

Den är som sagt inte helt olik S:t Eriks Ale, bara några snäpp bättre. Således passar den vid samma tillfälle som den tidigare. Men jaktstugan är lite större, liksom eldstaden. Så pass stor att du faktiskt kan baka en egen pizza istället för fryspizza. Kanske ligger inte stugan heller i Meåfors, utan längre norrut vid Teurajärvi ungefär. Det blir The Pouges istället för The Dubliners och en hel del Euskefeurat bara för att. Drick den här med andakt och njut av livet.

image

bidra här...