Easter Ale – Electric Nurse

Det blir så att vi testar ett antal påsköl nu i början av sommaren. Varför det? undrar ni kanske, jo för att vi har så satans många. Det går inte att hålla på och spara heller, ty vi behöver göra plats åt en massa andra öl. Det är bara att dricka upp. Påsköl är öl även om det inte är påsk. Först ut blir denna, Electric Nurse. Faktiskt bryggd i Dugges bryggeri, dock inte av Dugges, utan av tvenne personer vid namn Ida och Peter. Etiketten kunde ha varit bra, men känns inte helt genomarbetad. Eller kanske inte färdig. Vet inte, nåt är det i alla fall. Hoppas att det inte speglar av sig på drycken.

Smaken är lovande och ruskigt god vid första klunken, men den blir lite tam sen. Det där goda försvinner nästan direkt, tynar liksom bort. Vi känner att vi förväntar oss något mer av den där första klunken. Men hej hopp, den är god, och tar sig verkligen efter ett par klunkar. Det är ordentligt bryggt, med hög potential. De här kommer att att göra riktigt bra grejer i framtiden. Den slår väldigt många andra vi testat. Bra prylar helt enkelt.

Den här ölen passar bra för nybörjare inom hantverksölsområdet, men även lite mer heavy drinkers. Ska vi börja gå ner på detaljnivå gällande vem som kan förmodas dricka denna, så kan vi tänka oss en person som just lämnat barndomens trygghet i Ulricehamn och hamnat i Göteborg. Ingen högoddsare att denna låt spelas flitigt i den lilla lägenheten på 19 kvadrat. Hen funderar kanske på att läsa litteraturvetenskap för att sedan skriva B-uppsats om någon rysk pjäsförfattare och tro att hela livet kommer att kretsa kring denna uppsats. Som dessutom är överarbetad och alldeles för pretantiös för B-nivå. Människan borde verkligen prioritera om vad som är viktigt i livet. Men ölen är god i alla fall.

image

 

bidra här...