Golgata – Dugges

Dugges etikett den här gången då, vad ska vi säga om den? Ingen förklarande text vilket de brukar ha. Och bilden, vad hände där? Vi misstänker att de gjort en rätt fräsig bild med en massa detaljer och sen bara släckt ett par lager i Photoshop, tryckt på “Spara som” och tänkt “Whatever, vi gör en ny öl på tisdag i alla fall.” Därmed inte sagt att det lite mer minimalistiska är helt käpprätt.

Bristen på kärlek i etikettskapandet speglar av sig på smaken. Den är rätt tunn faktiskt. Bitter är den i alla fall inte. Särskilt inte så pass bitter som Jesus borde varit på Judas. Kanske är det det som är grejen. I sagan är han ju inte bitter för sveket. Vi väljer att tro att det är en metafor för det. Det här blir en plump i protokollet för Dugges, som i övrigt är ett kompetent bryggeri.

Den här passar väl för de som vill vara lite speciella och säga att de inte gillar lager, utan dricker helst andra sorter. Men det är såklart inte sant. Dricker de öl tar de helst en stor stark, men ännu hellre en Xider eller den gamla 90-talsklassikern Hooch. De kommer inte att gilla den här heller, men de behöver inte kämpa för att få i sig den.

image

bidra här...